e
Banner

Etiketler: sarp intermodal



Ro-Ro kullanımı yüzde 47 arttı


Yayın: 24-08-2021
Kategori: Lojistik

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik İstatistiklerine göre Ro-Ro taşımaları yılın ilk yarısında yüzde 47,3 arttı. Taşımalarının yaklaşık yüzde 90’ını Ro-Ro odaklı gerçekleştiren Sarp Intermodal CEO’su Onur Talay, pandemi döneminde önemi daha da artan intermodal taşımacılığın payının Ro-Ro hatları sayesinde daha da artacağını belirtti.




Sarp Intermodal yatırımlarına devam ediyor


Yayın: 12-10-2021
Kategori: Lojistik

Bu yıl 950 adet 45’lik konteyner yatırımı yapan Sarp Intermodal, şimdi de filosuna 22 adet yeni çekici ve 25 şasi ekledi. Sarp Intermodal Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Altıparmak, 12 adet Ford F-Max, 10 adet MAN TGX430 ve 25 Krone şasi yatırımı gerçekleştirdiklerini belirtti. Altıparmak, yeni çekicilerin tamamının ADR özellikli olduğuna vurgu yaptı.




Onur Talay: Yeşil Mutabakat intermodale talebi artıracak



Avrupa Yeşil Mutabakatı’nın, lojistik sektörünü kökten değiştirmesi ve intermodal taşımacılığı daha da öne çıkarması bekleniyor. Türkiye’nin intermodal taşımacılık odaklı ilk şirketi olan Sarp Intermodal’in CEO’su Onur Talay da Ticaret Bakanlığı’nın, Yeşil Mutabakat Eylem Planı kapsamında Kombine Taşımacılık Yönetmeliği’ni yürürlüğe koyacağını belirtti.




Sarp Intermodal'a üç dalda ödül


Yayın: 15-11-2021
Kategori: Lojistik

Türkiye’de intermodal taşımacılığın ve yeşil lojistiğin öncülerinden Sarp Intermodal, 12. Atlas Lojistik Ödülleri Töreni’nden 3 ödülle ayrıldı. Demiryolu Taşıması Firmaları dalında üst üste dördüncü kez ödül alan şirketin çalışanları da demiryolu ve denizyolu alanında yılın yöneticileri seçildi. 




Sarp Intermodal yatırımlarla büyümeye devam ediyor


Yayın: 20-12-2021
Kategori: Lojistik

Sarp Intermodal büyüme hedefini artırmaya devam ediyor. Pandemi sürecinin başından bu yana intermodal taşımacılığa olan talebi en iyi şekilde karşılayan şirket, bu yıl yüzde 40’ı aşan bir büyüme hedefliyor. Şirketin CEO’su Onur Talay, güçlü ekipman altyapıları ve yeni yatırımlar sayesinde ekipman sorunuyla karşılaşmadıklarını ifade etti.




Sarp Intermodal, filosunu Ford Trucks ile genişletti


Yayın: 29-03-2022
Kategori: Ticari Araçlar

2014 yılında kurulan ve 8 yıl içinde önemli lojistik firmalarından biri haline gelen Sarp Intermodal, filosunu 20 adet ‘2019 Uluslararası Yılın Kamyonu (ITOY)’ ödüllü Ford Trucks F-MAX ile genişletti. Şirket, ayrıca 2020’den bu yana filosunu 65 adet Ford Trucks marka araçla büyüttü.




Sarp Intermodal Isotank taşımalarını yüzde 35 artırdı


Yayın: 16-08-2022
Kategori: Lojistik

Sarp Intermodal’in likit yükleri taşıdığı Isotank operasyonları, Ocak-Temmuz aylarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 arttı. 




Sarp Intermodal, bir yılda 55 bin konteyner taşıdı


Yayın: 19-01-2023
Kategori: Lojistik

Son iki yılda ekipman ve araç yatırımlarını yüzde 70 artıran Sarp Intermodal, 2025 sonuna kadar 6 bin konteynere ulaşmayı hedefliyor. 2022 yılını yaklaşık 55 bin taşımayla kapattıklarını belirten Sarp Intermodal Genel Müdürü Yiğit Altıparmak, “Bu yıl yurt içi ve yurt dışında yatırımlarımız tüm hızıyla sürecek. Üreticilerimizi uygun maliyetli taşıma modeli olan intermodal ile tanıştırmaya devam edeceğiz” dedi.  




Litvanya Merkezli Logiva, Sarp Intermodal’in Grup Şirketleri arasına katıldı


Yayın: 10-03-2023
Kategori: Lojistik

Litvanya merkezli lojistik şirketi Logiva, intermodal taşımacılığın lider markalarından Sarp Intermodal’in grup şirketleri arasına katıldı. İş birliği sonrası Logiva, orta vadede Baltık pazarında liderlik, İskandinav ve Polonya pazarında ise en az iki kat büyüme hedefliyor. 




Murat Boğ, Sarp Intermodal’in Yönetim Kurulu Üyesi, Logiva’nın CEO’su oldu


Yayın: 20-03-2023
Kategori: Lojistik

Türkiye ve Avrupa lojistik sektöründe 20 yıllık deneyimi bulunan Murat Boğ, Sarp Intermodal’in Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Boğ, aynı zamanda Sarp Intermodal grup şirketleri arasına katılan Litvanya merkezli Logiva’nın CEO’su olarak da görev yapacak.